Stiri si noutati

ANAF a pus sechestru pe bunurile lui Gigi Becali

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a dispus, luni, instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor lui Gigi Becali, inclusiv asupra actiunilor pe care acesta le detine la SC Steaua Bucuresti SA, potrivit unui comunicat al institutiei. In prezent, obligatiile restante ale SC Steaua Bucuresti catre stat totalizeaza 41.699.339 RON.
Becali are proprietati si bunuri inregistrate in localitatile Voluntari, Mogosoaia, Otopeni, Afumati, Tunari, Snagov, ?tefanesti si Pantelimon, iar ANAF a cerut administratiilor locale din aceste localitati accesul la toate documentele care servesc la identificarea bunurilor al caror proprietar este patronul clubului Steaua, in vederea aplicarii deciziei de instituire a sechestrului asigurator. Institutia de administrare fiscala a cerut, de asemenea, sa nu elibereze certificate fiscale la cerere, ca masura de precautie pentru situatia in care Becali va incerca sa-si instraineze bunurile.
ANAF a luat aceasta decizie, conform legislatiei in vigoare, dupa ce Becali a anuntat public ca intentioneaza sa instraineze pachetul de actiuni pe care il detine la clubul Steaua.
Dupa ce procedurile de recuperare se vor finaliza prin declararea insolvabilitatii AS Steaua si angajarea raspunderii personale a celor care au provocat aceasta insolvabilitate, sechestrul asigurator se va transforma in sechestru executor, urmand a fi scoasa la vanzare averea debitorului, mai precizeaza comunicatul ANAF.
Suma obligatiilor restante la bugetul de stat ale tuturor cluburilor de fotbal este in prezent de 165.310.832 RON, mai precizeaza comunicatul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *