Stiri si noutati

ANIMMC sustine si promoveaza antreprenoriatul feminin

“”>Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a initiat un program pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii /IMM/, bugetul alocat pentru anul 2006 cifrandu-se la 500.000 RON, informeaza ANIMMC.
Obiectivul programului consta in promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.
In Romania nu a existat pana in 2005 nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, conducerea ANIMMC initiind acest program pentru femeile implicate in toate domeniile de activitate, chiar si pentru cele care provin din mediul rural.
In 2006, in cadrul celei de-a doua editii a programului, vor fi organizate cursuri gratuite de pregatire antreprenoriala, pe durata a cinci zile, in sapte locatii (Braila, Vaslui, Bistrita – Nasaud, Miercurea Ciuc, Deva, Drobeta Turnu Severin, Busteni). Cursurile vor incepe in luna septembrie 2006, agentia asigurand cazarea in regim complet, suport de curs si certificatele de absolvire, iar participantele suportand doar cheltuielile de transport.
Potrivit AINMMC, femeile care doresc sa participe la aceste cursuri trebuie sa completeze integral un formular de inscriere care va fi insotit de copie de pe buletinul/cartea de identitate si copie de pe ultima diploma de studii.
Documentele vor fi depuse la sediul ANIMMC sau vor fi transmise prin posta si vor fi inregistrate in registrul special al ‘Programului national multianual pe perioada 2005- 2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM’.
Pentru participarea la acest program, femeile trebuie sa indeplineasca anumite criterii de eligibilitate si anume sa detina cetatenia romana, varsta – peste 18 ani si sa fie absolvente de minim opt clase.
AINMMC precizeaza ca pentru fiecare locatie se aloca prioritar maxim cinci locuri femeilor care provin din mediul rural, medii defavorizate si minoritati etnice. Nu beneficiaza de acest program persoanele care desfasoara activitati de consultanta si cele care au absolvit in anul anterior cursul de pregatire antreprenoriala a derulat in cadrul prezentului program.
Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii s-a nascut inca de la sfarsitul anului 2003, cand, in topul IMM-urilor de succes, o pondere considerabila a fost detinuta de firmele conduse de femei manager.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *