Stiri si noutati

Aproape 80% din firmele romanesti sunt pe punctul de a fi dizolvate

Alina Eftimie

Oficiul National al Registrului Comertului a anuntat ieri ca peste 400.000 din totalul inregistrat de 690.000 de societati comerciale sunt in prag de dizolvare din cauza neregulilor financiar-contabile, institutia acordand firmelor un interval de sase luni pentru a-si reglementa situatia.

"Dizolvare nu inseamna lichidare, firmele avand posibilitatea sa-si acopere neregulile din momentul declansarii procedurii de dizolvare", a declarat Alina Balaciu, directorul general al ONRC, citata de Mediafax.

Tribunalul va putea pronunta dizolvarea firmelor in cazul in care acestea nu mai au "organe statutare sau nu se mai pot intruni", daca nu au depus – in cel mult sase luni de la expirarea termenelor legale – situatiile financiare anuale sau alte acte care trebuie depuse la oficiu, daca si-au incetat activitatea, daca nu au sediul social cunoscut ori asociatii au disparut si resedinta nu le este cunoscuta, precum si daca societatile nu si-au completat capitalul social. "Oficiul National al Registrului Comertului demareaza o campanie de informare pentru sensibilizarea mediului de afaceri fata de necesitatea asigurarii legalitatii", a spus Alina Balaciu. Directorul general al ONRC a mai aratat ca nu doreste ca institutia pe care o conduce sa fie perceputa ca una "de dizolvare", sustinand ca oficiul va incepe o publicitate comerciala de atentionare a fiecarui comerciant cu privire la neregulile identificate si care ar putea fi legate de capitalul social ori administrativ.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *