Stiri si noutati

Arcelor califică drept ostilă oferta depusă de Mittal

Arcelor a transmis un comunicat privind oferta de cumpărare, în valoare de 18,6 miliarde euro, lansată de Mittal Steel, subliniind "caracterul ostil al acestei operaţiuni, realizată fără să existe discuţii sau consultări între cele două părţi înainte de prezentarea ofertei, informează cotidianul spaniol El Mundo.
Consiliul de Administraţie al Arcelor urmează să se reunească pentru a stabili poziţia sa vis-a-vis de acestă propunere. La puţin timp după ce a făcut publică oferta de achiziţie (OPA), Mittal Steel a afirmat că Guy Dolle, consilierul delegat al Arcelor, a respins pe 14 ianuarie o propunere de fuziune a celor două companii.
"Am vorbit pe 14 ianuarie cu reprezentanţii Arcelor şi am menţionat ideea unei fuziuni, dar n-am obţinut un răspuns pozitiv din partea consilierului delegat, a afirmat Lakshmi Mittal, preşedintele companiei Mittal. Potrivit acestuia, "de atunci am mai avut programată o întâlnire cu consilierul delegat al companiei, dar a trebuit să o anulăm".
Oficialul indian pare decis să încerce să aducă negocierile pe un teren cât mai prietenos posibil.
Preşedintele Mittal a precizat că i-ar plăcea să se aşeze la masă cu reprezentanţii consiliului de administraţie al Arcelor, pentru a negocia termenii ofertei şi a subliniat că Mittal intenţionează să se bazeze pe participarea consiliului de conducere al Arcelor în cadrul companiei extinse. În plus, compania indiană a anunţat că nu intenţionează să închidă fabrici de producţie şi a explicat că suprapunerea geografică a activităţilor celor două companii este limitată şi că se aşteaptă ca impactul acestei fuziuni să fie cât mai limitat.
Vineri după-amiază, Mittal Steel a surprins piaţa prin anunţarea ofertei sale de 18,6 miliarde euro pentru Arcelor. Cu sediul la Luxemburg, Arcelor a luat naştere în 2002 prin fuziunea companiei spaniole Aceralia, a celei luxemburgheze Arbed şi a celei franceze Usinor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *