Stiri si noutati

Asigurari de accidente practicate de ASIROM

In ceea ce priveste asigurarea de accidente, aceasta poate fi incheiata de catre persoanele care au implinit 16 ani. Polita de asigurare se incheie pentru sumele asigurate stabilite la alegerea asiguratului si acceptate de asigurator. Polita se incheie pe o durata de trei luni sau multiplul acestei durate, pana la doi ani, existand, insa, posibilitatea de prelungire.

Accidentele acoperite prin aceasta asigurare sunt evenimentele subite provenite din afara si fara vointa asiguratului, cum ar fi lovirile, caderile, alunecarile etc. Riscurile asigurate sunt invaliditatea permanenta, totala sau partiala, precum si decesul din accident. Primele de asigurare se stabilesc in functie de activitatea desfasurata de asigurator si sumele asigurate. Asiguratii trebuie sa plateasca primele stabilite pentru intreaga durata a asigurarii in momentul inmanarii politei. Asigurarea de accidente poate fi contractata, in functie de optiunea asiguratilor, si in varianta "Asigurarea familiala de accidente". In aceasta sunt cuprinsi, fara adaos de prima, ceilalti membri ai familiei, respectiv sotul sau sotia, precum si copiii, indiferent de numarul lor, de la varsta de 5 ani pana la 16 ani.

O alta forma de asigurare de accidente este "Turist", care se contracteaza cu ocazia efectuarii unor deplasari pe o perioada de o luna sau multiplul acesteia, pana la un an. Asigurarea cuprinde atat cazurile de accidente ale asiguratului, cat si pagubele produse bunurilor casnice sau gospodaresti ale acestuia.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *