Stiri si noutati

ASIROM domina piata autohtona a asigurarilor

Iuliana Nechifor

ASIROM este cea mai cunoscuta companie de asigurari din Romania. Acesta este rezultatul unui studiu de piata realizat de GfK Romania, in cadrul caruia 71% dintr-un esantion reprezentativ de 2.146 persoane au raspuns "ASIROM" la intrebarea "Ce companii de asigurari cunoasteti?".

Masina, mai importanta decat casa

Cu un grad de notorietate de 17%, Allianz-Tiriac Asigurari, Omniasig si Astra se afla pe locul al doilea, fiind urmate de Ardaf, cu 14%, ING Nederlanden, cu 10%, si Unita, cu 9%. Conform studiului GfK, romanii considera masina mai importanta decat casa, cele mai vandute fiind asigurarile civile auto obligatorii: 65% din detinatorii unei polite de asigurare nonviata detin o astfel de polita, 16% detin o polita Casco, 10% si-au asigurat locuinta si 3% detin o polita Carte Verde (pentru strainatate).

Raspunsurile au fost corelate cu segmentarea pietei asigurarilor de anul trecut, cand peste jumatate din piata asigurarilor a fost reprezentata de asigurarile auto.

Asigurarile de viata clasice sunt cele mai vandute (47%), fiind urmate de asigurarile pentru accidente (24%). Opt procente din cei care au cumparat o asigurare de viata au optat si pentru capitalizarea investitiilor pentru pensie, iar patru procente – pentru o asigurare conectata la programele de investitii (unit-linked).

300 milioane USD in sapte luni

Totalul incasarilor din prime brute a fost de 9.931 miliarde lei (302 milioane USD) in primele sapte luni ale anului in curs, aceasta suma reprezentand 87% din totalul incasat pe piata asigurarilor anul trecut (345 milioane USD), arata raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Primele 10 companii de asigurari au acaparat 82% din piata, cu incasari de peste 8.000 miliarde de lei in primele sapte luni ale anului.

Media incasarilor lunare din prime brute a fost de circa 1.400 miliarde de lei, cu 65% mai mare decat media lunara din 2001. Daca acest ritm se va pastra, piata asigurarilor ar putea ajunge anul acesta la peste 450 milioane USD.

Asigurarile generale domina topul primelor 10 companii din Romania.

Desi sapte dintre ele vand si asigurari de viata, doar doua au incasari semnificative in acest sector: ASIROM si Unita, precizeaza raportul CSA.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *