Stiri si noutati

Autostrada Brasov-Bors se va construi daca vor exista fonduri bugetare

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca in acest an au fost alocate resurse financiare pentru Autostrada Brasov-Bors, dar anul viitor, Guvernul va finanta lucrarile la coridorul IV. "Pe masura resurselor bugetare se va investi si in Autostrada Brasov-Bors in functie de finalizarea studiilor de fezabilitate si a contractelor de finantare. Dezvoltarea infrastructurii este unul din obiectivele strategice ale Guvernului, dar Romania nu are capacitatea de a finanta mai multe proiecte de autostrazi", a spus Tariceanu, citat de Mediafax.

Premierul a precizat ca prioritate vor avea angajamentele fata de UE, respectiv coridorul IV. "Daca resursele permit, putem sa facem doua sau mai multe autostrazi", a explicat seful Executivului.

In 2006, va fi dat in folosinta un nou sector pe Autostrada Soarelui, a anuntat Tariceanu. "Potrivit planurilor Ministerului Transporturilor, este prevazuta darea in folosinta a 46 kilometri de autostrada, respectiv segmentul Drajna-Fetesti", a mentionat premierul. (Stefan Etves)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *