Stiri si noutati

AVAS a instituit procedura administrarii speciale la TEROM Iasi

Autoritatea Nationala pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a instituit procedura de administrare speciala in perioada de privatizare la SC TEROM SA Iasi, prin Ordinul nr. 5452 al presedintelui interimar al AVAS, publicat in Monitorul Oficial nr 875/2005, informeaza un comunicat de presa emis joi de AVAS.
Pe durata administrarii speciale, atributiile administratorului special sunt stabilite prin mandatul special acordat de presedintele AVAS, mandat ce va cuprinde, in principal, dar fara a se limita la acestea, atributii care vizeaza, in special, luarea unor masuri de administrare, gestionare si supraveghere financiara a societatii comerciale, precum si notificarea tuturor creditorilor bugetari, in sensul instituirii procedurii de administrare speciala in perioada de privatizare, in vederea neinceperii/suspendarii de catre acestia a oricaror masuri de executare silita impotriva societatii Terom.
De asemenea, administratorul special poate lua masuri exceptionale in perioada premergatoare anuntului de oferta, cu referire la aplicarea de programe de restructurare, care sa cuprinda masuri privind divizari, fuziuni, vanzari de active pentru plata datoriilor societatii comerciale, disponibilizari de personal. Administratorul special mai poate solicita furnizorilor de servicii intocmirea graficelor de reesalonare a datoriilor restante, respectarea acestora si efectuarea platilor facturilor curente, precum si respectarea disciplinei economico-financiare, prin luarea unor masuri pentru intarirea acesteia.
Concomitent cu administrarea speciala a fost instituita si procedura de supraveghere financiara a societatii comerciale, in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Procedura de administrare speciala in perioada de privatizare inceteaza la data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, in situatia privatizarii societatii comerciale, sau la data stabilita prin ordin al presedintelui AVAS.
Societatea Terom Iasi este o societate comerciala mare, al carui obiect principal de activitate il reprezinta fabricarea si comercializarea de produse sintetice (fibra PES, fire textile PES, fire tehnice PES, folie PES). AVAS este actionar majoritar al acestei companii, detinind un pachet de actiuni de 85,8961 la suta. Restul actiunilor sunt in proprietatea PPM (4,8764 la suta) si altor actionari (9,2275 la suta).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *