Stiri si noutati

AVAS a notificat Consiliul Concurentei in cazul a 42 de societati din portofoliu

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a notificat Consiliul Concurentei, in anul 2005, in cazul a 42 de societati din portofoliu, conform principiului transparentei si respectand legislatia in vigoare in cadrul masurilor privind acordarea ajutorului de stat, informeaza un comunicat de presa emis marti de AVAS.
Pana in prezent, Consiliul Concurentei a emis decizii pentru 21 dintre notificarile depuse in cadrul masurilor de ajutor de stat. Dintre acestea, cele mai importante sunt pentru: Laminorul Braila, Terom Iasi, Aris Arad, Grantmetal Bucuresti, Gerom Buzau, UCM Resita, Hidrosib Sibiu, Tremag Tulcea.
AVAS adopta si implementeaza masurile pentru acordarea ajutorului de stat numai dupa primirea deciziei Consiliului Concurentei la notificari. In acelasi timp, Autoritatea desfasoara un amplu proces de verificare a masurilor de ajutor de stat legate de restructurare, intarzieri la plata si alte masuri aferente privatizarii, in vederea compatibilizarii acestora cu acquis-ul comunitar.
In cadrul planului de masuri prioritare pentru integrarea in Uniunea Europeana, AVAS are sarcina indeplinirii conditionalitatilor privind politica in domeniul concurentei, alaturi de alte institutii ale statului, conform Memorandumului suplimentar de politici economice si financiare, convenit cu FMI, pentru perioada 2005 – 2006.
Prin implementarea recomandarilor Raportului asupra politicii de concurenta emis de catre Comisia Europeana, AVAS a imbunatatit calitatea notificarilor. Acestea au un grad ridicat de complexitate, analizele economico – financiare fiind aprofundate si bazate pe studii de piata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *