Stiri si noutati

AVAS a recuperat 16 miliarde de lei vechi de la datornicii la Distrigaz si Electrica

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului /AVAS/ a recuperat saptamana trecuta 16 miliarde de lei vechi /ROL/, ca urmare a masurii blocarii conturilor debitorilor la Distrigaz si Electrica, potrivit unui comunicat al AVAS remis luni Rompres.

Astfel, o serie de societati comerciale ale caror conturi au fost poprite au platit datoriile restante, iar altele au achitat o parte din suma, urmand ca restul sa fie rambursat conform unui grafic de esalonare.

AVAS a precizat ca va continua aplicarea de masuri ferme pentru recuperarea datoriilor.

"Blocarea conturilor va fi mentinuta pana la recuperarea sumelor datorate. Pentru cei care nu vor intelege ca aceste datorii trebuie platite vom trece, daca va fi nevoie, si la alte masuri de executare silita, precum vinderea unor active sau chiar a societatilor in intregime”, a declarat presedintele AVAS, Gabriel Zbircea. 

 In data de 17 august 2005, AVAS a blocat conturile a 1.094 debitori preluati de la Distrigaz Nord SA, Distrigaz Sud SA, Electrica Banat SA, Electrica Dobrogea SA, Electrica Moldova SA si Electrica Oltenia SA, in baza dispozitiilor legale privind diminuarea arieratelor in economie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *