Stiri si noutati

AVAS a reziliat 28 de contracte de la inceputul anului si p?na in prezent

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a reziliat, de la inceputul anului si pana in prezent, 28 de contracte de vanzare-cumparare de actiuni incheiate intre AVAS si diverse persoane fizice sau juridice, informeaza AVAS intr-un comunicat remis Rompres.

Decizia Autoritatii survine dupa epuizarea de catre institutie a tuturor metodelor prevazute de cadrul legislativ in domeniul postprivatizarii prin care aceste contracte mai puteau fi mentinute in vigoare. La toate cele 28 de societati comerciale, statul, prin AVAS, s-a reinscris ca actionar si va decide, dupa realizarea unei analize economico – financiare complexe, asupra strategiei ce va fi adoptata pentru trecerea in proprietate privata a acestor pachete de actiuni.

Dintre cele 28 de contracte reziliate, 12 au vizat vanzari de pachete majoritare, restul de 16 fiind incheiate pentru pachete minoritare. Cele mai multe dintre contractele reziliate (13) au fost semnate cu PAS-ul din societatile respective (Lactovil Valcea, Agromec Oradea, Semtest Iasi etc), sapte contracte au fost semnate cu persoane fizice (Terom Iasi, Agricola Botosani etc) si opt cu alte persoane juridice (Nitramonia S.A. Brasov, Comat S.A. Neamt etc).

Potrivit AVAS, motivul acestor rezilieri a fost nerespectarea de catre cumparator a clauzelor contractuale asumate prin contractul de vanzare-cumparare de actiuni. AVAS, in contextul inaspririi legislatiei privind controlul si monitorizarea postprivatizare, a refuzat prelungirea nejustificata a contractelor de privatizare, fiind hotarat sa aplice prevederile legale in vederea insanatosirii mediului economic romanesc si a cresterii competitivitatii in piata.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *