Stiri si noutati

Avioane braziliene pentru flota TAROM

A investi acum in Romania inseamna a investi pe termen lung in Uniunea Europeana, a declarat premierul Adrian Nastase in ultima zi a vizitei sale la Sao Paulo, la lucrarile Forumului Economic Romano-Brazilian.

Potrivit RADOR, printre proiectele discutate la aceasta manifestare se numara posibilele investitii braziliene in infrastructura romaneasca, dar si teme precum relansarea transporturilor aeriene pe rutele interne din Romania. "Oamenii de afaceri care au facut parte din delegatie au reusit in cateva zile sa incheie contracte de mai multe milioane de dolari. Sigur, Brazilia este departe si obstacolul principal il reprezinta distanta geografica. Vrem sa asiguram in Romania o platforma pentru o zona mai larga de interes economic pentru firme braziliene", a precizat premierul. El a adaugat ca s-a discutat, de asemenea, "despre un proiect care ar putea sa fie extrem de util pentru dezvoltarea infrastructurilor din Romania".

"In Brazilia se construieste un avion extrem de interesant, de capacitate mica, care poate sa fie foarte util pentru curse interne si curse regionale. In masura in care vom putea lua intr-un sistem interesant, spre exemplu in leasing, un anumit numar de avioane de acest gen, s-ar putea relansa transportul aerian intern, ceea ce bineinteles ar asigura, in special pentru oamenii de afaceri, o facilitate minima de transport rapid", a spus premierul. El a adaugat ca, pe de alta parte, interesele economice ale tarii noastre in Brazilia vizeaza si domeniul textilelor, in special al importurilor de bumbac. (M. Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *