Stiri si noutati

Banc Post finanteaza achizitionarea de combustibil

Finantarea achizitiei de combustibil necesar functionarii, in aceasta iarna, a 22 de centrale electro-termice din Romania se va face de catre un consortiu format din Banc Post, Deutsche Bank si EFG-Telsis Fin. Pentru realizarea acestui obiectiv, cele trei reputate institutii bancare vor intermedia atragerea unor credite in valoare de 120 milioane dolari.

Acestea au castigat licitatia organizata de autoritatile romane, la care au mai participat inca cinci ofertanti, printre care Citibank, JP Morgan, Credit Suisse First Boston si HVB. "Cele trei banci au primit mandat de aranjor de pe pozitii egale. Speram ca banii vor fi atrasi in totalitate inainte de jumatatea lunii decembrie. In functie de interesul investitorilor, cei trei aranjori vor decide cu cat participa in nume propriu la acest imprumut", au precizat surse din cadrul Asociatiei Cogen Romania, care reuneste cele 22 de centrale transferate de la Termoelectrica in subordinea autoritatilor locale.

Memorandumurile de finantare pentru fiecare din cele 22 de centrale vor fi semnate in a doua jumatate a lunii noiembrie.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *