Stiri si noutati

Banca Carpatica devine membru indirect al sistemului de decontare TARGET

Banca Comerciala Carpatica va fi acceptata, incepand cu 7 noiembrie, de Deutsche Bundes Bank, drept membru indirect al TARGET/RTGSplus prin banca Anglo-RomanianBank LTD. de la Frankfurt am Main, potrivit unui comunicat remis Rompres.
TARGET (Trans-European Automated Real-Time Gross Settlement Express Transfer) este sistemul de decontare pe baza bruta in euro, in timp real, al bancilor din Uniunea Europeana, format din 16 sisteme nationale de decontare pe baza bruta in timp real si din mecanismul propriu de plati ale Bancii Central Europene, iar RTGSplus este sistemul de decontare pe baza bruta in timp real din Germania.
Sistemul TARGET asigura efectuarea platilor in timp real, cu finalizare in aceeasi zi, este un sistem usor de folosit si accesibil (aproape toate institutiile de credit din UE sunt accesibile prin TARGET). Avantajul acestui sistem de operare consta in faptul ca se pot efectua toate tipurile de plati interbancare si toate platile clientilor in euro intre toate tarile participante la UE, chiar daca acestea nu apartin inca spatiului euro.
Printre avantajele de care vor beneficia clientii Bancii Comerciale Carpatica in urma acceptarii sale drept membru indirect TRAGET se numara eliminarea intermediarilor bancari pentru tranzactiile in euro, reducandu-se astfel comisioanele percepute clientilor, precum si durata de incasare a transferurilor externe.

 

www.carpatica.ro

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *