Stiri si noutati

Banca Mondiala va majora la 1,5 miliarde dolari ajutorul anual acordat Pakistanului

Presedintele Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, a promis miercuri ca va suplimenta cu 500 milioane dolari, ajutorul anual acordat de Banca Mondiala Pakistanului, informeaza AFP.

"Banca Mondiala isi va majora ajutorul cu 500 milioane dolari, de la un miliard la 1,5 miliarde dolari, in acest an", a declarat Wolfowitz in deschiderea primului sau turneu prin Asia. Presedintele Bancii Mondiale a subliniat ca aceasta majorare va fi in vigoare pentru o perioada de trei ani, insa a apreciat ca Pakistanul se confrunta in continuare cu provocari enorme in lupta pentru eradicarea saraciei, furnizarea de apa potabila, educatie si acordarea dreptului de vot femeilor din aceasta republica islamica cu aproximativ 150 milioane de locuitori. Wolfowitz a apreciat ca in acest an Pakistanul va inregistra un ritm de crestere economica de 8,4 procente, fiind increzator ca aceste rezultate se vor mentine si in viitor.

Anul trecut, Pakistanul a incetat sa mai primeasca asistenta din partea Fondului Monetar International (FMI), dupa ce rezervele sale valutare au atins nivelul record de 12,3 miliarde dolari, gratie ajutorului oferit de SUA pentru sprijinul oferit de regimul de la Islamabad in lupta impotriva terorismului. Cu toate acestea, Pakistanul continua sa ramana al cincilea debitor al Bancii Mondiale, o treime din populatia acestei tari fiind considerata in continuare saraca.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *