Stiri si noutati

Bancpost va lansa depozitul ‘STANDARD’ cu dobanda fixa

Grupul bancar Bancpost va lansa luni, 20 martie 2006, un nou produs destinat atat persoanelor fizice cat si celor juridice, depozitul ‘STANDARD’ cu dobanda fixa, informeaza un comunicat Bancpost.
Banca subliniaza ca depozitul ‘STANDARD’ este destinat protejarii disponibilitatilor banesti ale clientilor de fluctuatiile negative ale dobanzilor bancare si de a-i ajuta sa-si fructifice in modul cel mai eficient resursele financiare disponibile. Produsul are urmatoarele caracteristici: dobanda este fixa pe toata perioada depozitului; este disponibil in RON, EUR si USD; are termene de maturitate de 14 zile, o luna, doua, trei, sase si 12 luni; suma minima pentru constituirea depozitului este 500 RON / EUR/ USD pentru persoane fizice si 20.000 RON/ EUR/ USD pentru persoane juridice; nu se percepe comision de deschidere cont curent atasat depozitului; se ofera dobanda majorata in functie de valoarea depozitului.
Bancpost subliniaza ca depozitul ‘STANDARD’ ofera rate de dobanda de pana la 7,25 la suta la lei, 3,10 la suta la Euro si 4,90 la suta la USD, in functie de valoarea depozitului si de termenul de maturitate. Spre deosebire insa de depozitele la termen clasice, la care, in caz de lichidare inainte de termen, clientul obtine doar dobanda la vedere, pentru depozitul STANDARD Bancpost plateste o dobanda calculata in functie de numarul de zile de mentinere a depozitului in cont, in cazul lichidarii acestuia dupa jumatatea termenului de maturitate. Noul produs poate fi constituit la oricare dintre cele peste 150 de unitati Bancpost din intreaga tara.

Bancpost avea, la sfarsitul anului 2005, o cota de piata de 4,4 la suta, fiind pe locul sase in sectorul bancar in ceea ce priveste totalul activelor si de 7,9 la suta la imprumuturile ipotecare, 5,9 la suta la creditele de consum si de 3 la suta la creditele pentru companii. Anul trecut Bancpost a inregistrat o crestere a activelor de 46 la suta pana la valoarea de 1,6 miliarde euro, dar banca a inregistrat o pierdere neta de 2,2 milioane euro, din cauza cheltuielilor prea mari.
BizWords

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *