Stiri si noutati

Bank Austria Creditanstalt nu va participa la licitatia pentru BCR

Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) a decis sa nu inainteze o oferta pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni al Bancii Comerciale Romane, a anuntat joi banca.

Din perspectiva fuziunii planuite intre HVB Bank Romania si Banca ?iriac, BA-CA va detine locul patru, o pozitie solida, in topul sistemului bancar romanesc, iar acordul de unificare a operatiunilor stabilit intre UniCredit si HVB ar consolida si mai mult pozitia grupului pe piata romaneasca.

"Subsidiara noastra HVB Bank Romania este una extrem de profitabila. Iar fuziunea cu Banca ?iriac ne va intari semnificativ pozitia pe care o detinem, asigurandu-ne o baza solida pe care sa ne putem dezvolta si mai mult pe viitor", spune Erich Hampel, CEO BA-CA.

BA-CA este prezenta pe piata romaneasca inca din 1998, prin subsidiara sa HVB Bank Romania. Aceasta ocupa, in acest moment, locul sapte in sistemul bancar romanesc, cu active totale de 1,4 miliarde euro, 370 de angajati, 13 sucursale si peste 38.000 de clienti. In iunie, Bank Austria Creditanstalt si Ion ?iriac au semnat acordul de fuziune dintre HVB Bank Romania si Banca ?iriac. Noua banca va detine locul patru pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,1 miliarde euro, 73 de unitati si peste 720.000 de clienti. Cu o cota de 7,5 la suta, noua banca se va pozitiona inaintea CEC ( 5,9 la suta, numarul 5).

 In cadrul HVB Group, Bank Austria Creditanstalt este responsabila pentru intreaga activitate din Europa Centrala si de Est (ECE), coordonand cea mai mare retea din regiune, ce deserveste peste 4,6 milioane clienti, in 11 tari. Realizarile BA-CA in ECE au fost recunoscute in ultimii ani de mai multe publicatii prestigioase, prin acordarea unor premii de excelenta. Cele mai recente distinctii au fost obtinute in vara anului 2004, cand "Euromoney" si "The Banker" au desemnat Bank Austria Creditanstalt "Best Bank in CEE" (Cea mai buna banca in CEE), respectiv "Bank of the Year in CEE"(Banca Anului in CEE).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *