Stiri si noutati

BCE: Numarul cardurilor la mia de locuitori plaseaza Romania pe un loc codas in Europa

Tara noastra inregistreaza cel mai scazut grad de raspandire a cardurilor comparativ cu celelalte tari recent intrate in UE, potrivit ultimului numar al Blue Book publicat de Banca Centrala Europeana (BCE), informeaza No-cash. In prezent, in Romania sunt 230 de carduri la o mie de locuitori, ceea ce inseamna ca aproape fiecare roman din cinci detine un card. La finele anului 2002, tara noastra ocupa ultimul loc in acest clasament, cu o medie de 150 de carduri la mia de locuitori. BCE a dat publicitatii situatia pietei cardurilor in tarile care in luna aprilie 2004 intrau inca in categoria candidatelor UE. Dintre acestea, Slovenia inregistreaza cel mai mare grad de raspandire a cardurilor in randul populatiei. Statistica BCE arata ca fiecare sloven detinea cel putin un card inca de la sfarsitul anului 2002. Urmatoarele clasate sunt Cipru si Malta, cu 973, respectiv 944 de carduri la o mie de locuitori.

Bulgaria, declasata la cardurile de credit

In clasamentul intocmit in functie de numarul cardurilor de credit, lider este Cipru, cu 570 de carduri la mia de locuitori.

La acest capitol, Romania a devansat Bulgaria, tara care a ajuns pe ultimul loc. La noi, numarul cardurilor de credit raportat la mia de locuitori este similar cu cel inregistrat in Cehia, mai precis 11 instrumente de acest gen.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *