Stiri si noutati

BCIT a redus dobanzile la creditele in lei pentru persoanele fizice

Banca Comerciala Ion Tiriac (BCIT) a redus dobanzile solicitate populatiei pentru imprumuturile in lei si valuta, cu doua pana la patru puncte procentuale, potrivit unui comunicat al institutiei. "Nivelul dobanzilor a inregistrat o scadere determinata de evolutiile pietei, Banca Tiriac incurajand creditarea in lei pentru a veni in intampinarea nevoilor de finantare ale clientilor sai. Foarte avantajoasa este oferta bancii pentru clientii persoane fizice care au deschis la Banca Tiriac un Cont Central pentru plata salariului. Acestia beneficiaza de dobanzi mai mici, dar si de conditii speciale pentru celelalte produse oferite de catre banca", a declarat vicepresedintele Bancii Tiriac, Catalin Parvu. Astfel, in cazul produsului Multicredit pentru nevoi personale, dobanda a scazut de la 28% la 24% pentru imprumuturile in lei, de la 15% la 12% pentru cele in euro si de la 14% la 12% pentru finantarile in dolari.

De asemenea, comisionul de risc valutar a fost diminuat de la 3% la 1% pentru acest produs, se precizeaza in comunicat.

In ceea ce priveste Creditul Auto, dobanda a fost diminuata cu trei puncte, la 23% pe an. Clientii care au deschis un cont de salarii la banca vor plati o dobanda de 22%, fata de 25% anterior.

Rata dobanzii pentru creditele de vacanta a scazut cu doua puncte, pana la 26% pe an, si respectiv 25% pentru persoanele care primesc salarii in cont la Banca Tiriac.

In plus, banca a redus de la 29% la 26% dobanda pentru creditul Personal, care ofera posibilitatea detinerii unei rezerve de pana la sase ori mai mare decat salariul lunar.

In cazul creditului overdraft, dobanda practicata de banca la imprumuturile in lei a scazut de la 27% la 24%, iar pentru cardurile de credit, rata s-a diminuat cu doua puncte, ajungand la 29% la Contul Curent si 27% la Contul Central.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *