Stiri si noutati

BCR a aprobat grila de punctaj prin care vor fi departajate bancile concurente

Comisia de Privatizare a Bancii Comerciale Romane a aprobat grila de punctaj care va sta la baza departajarii ofertantilor ramasi in cursa pentru preluarea pachetului de actiuni al bancii, a anuntat, marti, AVAS.
Membrii comisiei au hotarat ca in structura grilei de evaluare a ofertelor pretul oferit de potentialii cumparatori pentru actiunile BCR va detine o pondere de 90 la suta, iar oferta tehnica va reprezenta 10 la suta.
Comisia de Privatizare considera ca a atins doua obiective: asigurarea obiectivitatii maxime cu privire la procesul de selectare a ofertantilor castigatori, limitandu-se la maximum ponderea ofertei tehnice, supusa unor criterii mai putin exacte si a fost dat un semnal clar potentialilor investitori asupra importantei ofertei financiare si respectiv a scopului urmarit de stat la vanzarea actiunilor BCR, adica obtinerea unui pret cat mai ridicat pentru BCR, pe masura rentabilitatii si valorii pe care aceasta banca le are in peisajul economic si bancar actual din Romania.
Pe baza acestei grile de punctaj aprobata, dupa depunerea ofertelor de catre investitori (cel mai tarziu la 17 octombrie 2005) vor fi selectati doi investitori cu care se vor derula negocieri in vederea finalizarii documentelor tranzactiei. Ulterior, cei doi ofertanti vor fi invitati sa depuna oferte financiare imbunatatite, respectiv cu valori mai mari decat cele oferite in prima etapa. Castigator al procesului de privatizare va fi declarat ofertantul care va oferi in a doua etapa cel mai mare pret pentru pachetul de actiuni scos la vanzare pentru BCR, precizeaza AVAS.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *