Stiri si noutati

BCR a atras un imprumut multivaluta echivalent cu 221 milioane dolari

Banca Comerciala Romana a atras de pe piata internationala de capital un imprumut sindicalizat multivaluta in valoare de 221 milioane echivalent dolari, fara garantii guvernamentale, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al BCR, Corneliu Cojocaru.

Sindicalizarea a fost inchisa oficial in 5 septembrie 2005 la Londra, in prezenta presedintelui executiv al BCR, Nicolae Danila.

"Oferta BCR s-a bucurat de un raspuns extrem de favorabil din partea pietei asiatice. Imprumutul initial a fost suprasubscris de aproape 3 ori, fapt ce dovedeste renumele international de care se bucura banca. Performanta BCR da un semnal favorabil puternic spre mediul intern si international in legatura cu evolutia economiei romanesti, fixand noi puncte de reper pentru Romania pe piata internationala de capital", a declarat Dan Bunea, vicepresedinte executiv al BCR.

BCR are o maturitate de 3 ani, costul acestuia fiind cel mai scazut dintre toate finantarile obtinute de companiile romanesti pe piata internationala, respectiv o marja de 0,70 la suta pe an peste dobanda de referinta pentru euro, dolar american sau yen japonez.

BCR a mandat Mizuho Corporate Bank, Ltd. sa conduca, in calitate de "Aranjor Mandatat Initial", o facilitate de credit sindicalizat multivaluta pe termen de trei ani, in valoare initiala de 75.000.000 dolari.

"Costul obtinut de BCR este unul extrem de bun, acesta fiind obtinut numai pe baza propriei bonitati si a reputatiei de care se bucura banca pe piata internationala. Aceste fonduri vor permite dezvoltarea mai accelerata a afacerilor bancii", a precizat Dan Bunea.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *