Stiri si noutati

BCR a inceput instalarea de automate de schimb valutar

BCR a instalat, recent, primul automat de schimb valutar (ASV). Aparatul este operational in zona Piata Universitatii, din Capitala, la Sucursala BCR Universitate. In viitorul apropiat vor mai fi instalate inca doua ASV, primul in zona comerciala, pietonala, din centrul orasului Sibiu, sucursala BCR Nicolae Balcescu, iar al doilea pe Aeroportul International din Timisoara, "Traian Vuia". ASV permite clientilor sa schimbe valuta in lei. Automatul accepta principalele valute care circula in Europa si in intreaga lume, si anume euro, dolari americani, lire sterline si franci elvetieni. Suma maxima ce poate fi schimbata intr-o tranzactie este de 20.000.000 lei. "Prin introducerea acestor aparate, BCR a inteles sa vina in sprijinul clientilor sai, timpul alocat de acestia pentru o operatiune de schimb valutar reducandu-se semnificativ", a declarat Petru Popescu, director executiv al Directiei Tezaur si Casierie din cadrul BCR. Modul de functionare al ASV este foarte simplu, asemanator cu cel al bancomatelor (ATM). Tranzactiile de schimb valutar se realizeaza foarte usor, aparatul avand meniul in limbile romana, engleza, franceza, germana si italiana. Pe ecranul aparatului este afisat cursul de schimb, astfel incat clientul BCR sa cunoasca suma exacta pe care o are de primit. BCR nu percepe comision valutar pentru tranzactiile facute la ASV.

Un nou credit de nevoi personale

BCR a lansat un nou credit de nevoi personale destinat persoanelor fizice si cu profesii liberale, plafonul maxim ridicandu-se pana la 20.000 euro sau echivalentul in lei sau dolari, informeaza un comunicat al institutiei. Noul credit BCR vine in intampinarea persoanelor fizice care au realizat deja o investitie imobiliara, din surse proprii sau din credit ipotecar sau imobiliar de la BCR, si care doresc finantarea unor noi operatiuni. Beneficiarul creditului poate utiliza cum doreste suma de bani imprumutata de la banca, fara a fi nevoie de facturi sau alte acte justificative care sa dovedeasca modul in care au fost cheltuiti banii.

Creditul se acorda pe o perioada de pana la 10 ani si are o dobanda variabila de 9,5% pentru creditele denominate in valuta si de 23% in cazul celor in lei. Pentru acest tip de imprumut, banca nu solicita avans sau girant. Creditul este garantat cu ipoteca asupra imobilului imprumutatului. Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor lunare nete si certe. Rata totala lunara (credit plus dobanda) nu va depasi 30% din venitul lunar net al solicitantului impreuna cu familia sa, dupa scaderea tuturor angajamentelor de plata ale solicitantului si membrilor familiei sale.

BCR Leasing, 700 de contracte in iulie

BCR Leasing a incheiat, in luna iulie 2004, peste 700 de contracte de leasing, cu o valoare a bunurilor finantate de aproximativ 11,6 milioane euro si o valoare totala de 13,9 milioane euro.

"Vizam, in special, dezvoltarea segmentelor de piata dedicate autoutilitarelor si utilajelor. Activitatea BCR Leasing in iulie a dovedit ca exista potential pe aceste piete: aproximativ 260 de contracte de leasing au ca obiect autoutilitare si utilaje, in crestere cu peste 100% fata de perioadele anterioare", a declarat presedintele BCR Leasing, Claudiu Stanescu. Compania a incheiat, in primele sapte luni ale acestui an, circa 3.500 de contracte, cu o valoare totala de peste 48 milioane euro.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *