Stiri si noutati

BCR acorda credite ipotecare si pentru persoanele juridice

Imprumutul se acorda pe o perioada minima de cinci ani si cel mult 10 ani. Totusi, banca este dispusa sa faca exceptie in privinta perioadei minime, care poate fi mai scurta de cinci ani in cazul in care solicitantul imprumutului cere in mod expres acest lucru. De asemenea, BCR acorda o perioada de gratie de 12 luni.

Garantarea cu ipoteca de gradul 1

In ceea ce priveste garantiile pentru acordarea imprumutului, BCR solicita constituirea unei ipoteci de gradul 1 asupra imobilelor pentru care se acorda creditul. De asemenea, in cazul in care terenul pe care se va realiza constructia nu este finantat din credit, dar se afla in proprietatea imprumutatului, ipoteca se va constitui si asupra acestuia. Trebuie precizat ca imobilele vor trebui sa fie asigurate la o societate agreata de banca. Rambursarea creditelor ipotecare se va face in aceeasi moneda in care au fost eliberate, la termenele si in sumele prevazute in contractul de imprumut. Se pot efectua rambursari anticipate ale ratelor de credit, partial sau total, situatie in care se va reface in mod corespunzator graficul de rambursare. Pentru creditele care inregistreaza restante de peste 60 de zile, banca va percepe o dobanda majorata cu doua puncte procentuale fata de nivelul dobanzii curente, calculata asupra ratelor de credit restante si nu asupra intregului sold al creditului, curent si restant.

Documente necesare

Dosarul care trebuie completat pentru obtinerea imprumutului este destul de complex. Acesta cuprinde, in primul rand, cererea de credit, semnata de persoanele autorizate. Urmeaza, apoi, bilantul contabil, raportul de gestiune, contul de profit si pierdere pe ultimii doi ani. Se cer, de asemenea, rezultatele financiare, situatia patrimoniului si balanta de verificare, incheiate pentru ultima luna, precum si situatia prognozata a platilor si incasarilor si bugetul de venituri si cheltuieli aferente perioadei pentru care se solicita creditul. Urmeaza, apoi, lista gajurilor propuse bancii pentru garantarea creditului, precum si evaluarea acestora. In plus, este necesara prezentarea situatiei litigiilor cu tertii, inclusiv motivele si stadiul acestora.

Persoanele juridice romane care au ca obiect de activitate construirea, reabilitarea, consolidarea sau extinderea imobilelor cu destinatie locativa, industriala sau comerciala, precum si persoanele juridice care doresc sa construiasca locuinte de serviciu sau de interventie pentru salariatii lor pot beneficia de creditul ipotecar oferit de catre Banca Comerciala Romana (BCR). Acest tip de credit se acorda atat in valuta (euro sau dolari), cat si in lei, suma maxima care poate fi imprumutata fiind de 20 milioane de euro sau echivalentul in dolari ori lei.

"Cea mai buna banca din Romania"

Banca Comerciala Romana a fost desemnata "Cea mai buna banca din Romania" de catre revista americana Global Finance, care a publicat, in numarul din octombrie a.c., rezultatele studiului sau anual privind cele mai bune banci din lume. Specialistii revistei Global Finance subliniaza dinamismul BCR, viteza si capacitatea bancii de adaptare la cerintele pietei prin diversificarea continua a gamei de produse si servicii, contributia decisiva la formarea si consolidarea pietei ipotecare in Romania, structura solida de grup financiar.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *