Stiri si noutati

BCR creste dobanzile la depozitele in dolari

BCR a majorat, incepand cu data de 15 iunie, nivelul dobanzilor la depozitele in dolari, cu pana la 3,75 la suta, informeaza banca.

Cea mai atractiva dobanda este la depozitul Comod BCR, de 4,25 la suta pe an pe o perioada de 24 de luni. Pe o perioada de 18 luni dobanda este de 4,10 la suta pe an, la 12 luni (cu plata dobanzii la scadenta)– 3,75 la suta pe an, iar la 12 luni (cu plata lunara a dobanzii)– de 3,25 la suta pe an. Pentru aceste termene de depozit nu se percepe comision la lichidarea depozitului in numerar sau prin transfer bancar la scadenta.

Pentru depozitele COMOD BCR, constituite in dolari SUA, pe termene foarte scurte, dobanzile sunt de 2,75 la suta pe an, la trei luni si de 3,25 la suta pe an, la sase luni.

Pentru depozitele in lei, cu dobanda variabila, constituite pe termen de 18 luni, dobanda este de 9,50 la suta pe an (cu plata dobanzii la scadenta) si 9,25 la suta pe an (cu plata lunara a dobanzii), la 12 luni– 9,25 la suta pe an (cu plata dobanzii la scadenta) si de noua la suta pe an (cu plata lunara a dobanzii), la noua luni- noua la suta pe an (cu plata dobanzii la scadenta) si 8,85 la suta pe an (cu plata lunara a dobanzii).

La depozitul MAXICONT BCR dobanzile sunt de cinci la suta pe an pentru un depozit intre 5-25 milioane lei, de 5,5 la suta pe an intre 25-50 milioane lei, de sase la suta pe an pentru o valoare peste 50 milioane lei.

La valuta dobanzile sunt de 1,25 la suta pe an pentru un depozit intre 250-500 dolari/euro, de 1,25 la suta pe an pentru 500-1.000 si de 1,75 la suta pe an pentru 1.000 dolari/euro.

Depozitele MAXICONT au dobanzi apropiate de depozitele la termen dar grad de lichiditate apropiat depozitelor la vedere, la care BCR bonifica o dobanda de 0,25 la suta pe an la lei, 0,50 la suta pe an la dolari si euro.

Ca alternativa la depozite, BCR ofera ca produs de economisire – certificatele de depozit cu discount- ce confera titularilor accesul la sumele depuse si inainte de scadenta in conditii avantajoase, clientul putand opta pentru scadente in prima zi lucratoare a oricarei luni calendaristice pe o perioada de un an.

Certificatele de depozit cu discount in dolari au dobanzi de pana la 3.80 la suta pe an pentru o maturitate de 12 luni, iar cele in lei dobanzi de pana la 9.50 la suta pe an pentru maturitate de 12 luni.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *