Stiri si noutati

BCR Leasing controleaza 12 la suta din piata de leasing din Romania

BCR Leasing, divizia de leasing a grupului Banca Comerciala Romana (BCR), este liderul pietei de profil din Romania dupa valoarea totala a contractelor incheiate in primele 5 luni din acest an, avand la finele lunii Martie 2005 o cota de piata de peste 12 la suta, informeaza un comunicat din partea societatii.

Raportul Leaseurope pe anul 2004, aparut recent, care reflecta situatia pietei europene de leasing pe baza datelor furnizate de 189 de firme din 27 de tari, confirma pozitia solida a BCR Leasing: locul 47 pe piata europeana si leader pe piata romaneasca, la categoria companiilor subsidiare, unde detine suprematia ca valoare totala a contractelor incheiate in 2004. Din aceleasi surse rezulta ca, in plan national, BCR Leasing ocupa locul doi in privinta valorii totale a bunurilor finantate (pozitia 72 in Europa). "Fara indoiala, aceste rezultate ne onoreaza, dar ne si obliga…Parteneriatele durabile se construiesc in timp, iar succesul unei companii este o masura a succesului fiecarei relatii comerciale in parte. De aceea, dincolo de rezultatele statistice, ne preocupa mai ales constanta lor: sa putem oferi pe termen lung un raspuns atent si intotdeauna adecvat cerintelor partenerilor nostri", a declarat Claudiu Stanescu, Presedinte-Director General al BCR Leasing.

La o analiza defalcata pe tipuri de bunuri finantate, raportul Leaseurope pe anul 2004 arata ca la categoria autovehicule (autoturisme plus autoutilitare), BCR Leasing ocupa locul 1 in Romania (locul 35 in Europa), in privinta valorii totale a contractelor de leasing incheiate in 2004, si din nou locul 2 in Romania (48 in Europa), in privinta valorii totale a bunurilor finantate. De asemenea in cazul leasingului de echipamente, a carui pondere in portofoliul de servicii al companiei a fost de 15 la suta in 2004, BCR Leasing ocupa primul loc din Romania (51 din Europa) la categoria subsidiare, in privinta valorii totale a contractelor incheiate si locul 3 in privinta valorii totale a bunurilor finantate (73 in Europa).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *