Stiri si noutati

BCR majoreaza dobanzile la depozitele in lei si valuta

Banca Comerciala Romana /BCR/ a majorat, incepand de miercuri, cu pana la un punct procentual dobanzile acordate la depozitele in lei si valuta, potrivit unui comunicat remis Rompres. ‘BCR continua politica sa de protejare a clientilor, esentiala pentru noi. Avem o mare responsabilitate, ca lider si formator de piata pentru ca suntem si ramanem banca cetateanului roman. Dorim sa atragem cat mai multe resurse de pe piata locala intrucat nu ne este indiferenta evolutia economisirii in Romania. Oferim populatiei si firmelor posibilitatea de a-si fructifica disponibilitatile banesti peste nivelul prognozat al inflatiei’, a declarat vicepresedintele executiv BCR, Dan Bunea.

Astfel, incepand cu 1 martie, pentru depozitele la termen in lei, constituite de persoane fizice si juridice, BCR bonifica urmatoarele dobanzi: 6,25 la suta la trei luni pentru persoane fizice cu plata dobanzii la scadenta si 6,10 la suta pentru depozitele cu plata lunara a dobanzii, respectiv 5,25 la suta pentru persoanele juridice. Pentru depozitele pe sase luni, dobanzile se vor situa la 6,5 la suta – persoane fizice cu plata la scadenta, 6,25 la suta – plata lunara la persoane fizice, respectiv 5,5 la suta pentru persoane fizice. La noua luni, dobanzile vor fi de 6,75 si 6,6 la suta pentru depozitele adresate persoanelor fizice, respectiv 5,75 la suta pentru depozitele adresate persoanelor fizice. Pentru depozitele adresate persoanelor juridice, dobanda se va situa la sase la suta, in timp ce pentru persoanele fizice aceasta vor fi de 7,5 la suta – persoane fizice, cu plata dobanzii la scadenta, 6,6 la suta – depozite adresate persoanelor fizice cu plata lunara a dobanzii. La certificatele de depozit cu parola (la purtator) in lei dobanzile oferite de BCR (fixe pana la scadenta) sunt: 5,75 la suta pentru persoane fizice, pentru certificatele cu scadenta la trei luni, 6,25 la suta – scadenta la sase luni si 6,75 la suta – 12 luni.

De asemenea, BCR ofera clientilor posibilitatea de a economisi prin intermediul certificatului de depozit cu discount in lei la dobanzi atractive, fixe pana la scadenta. Astfel, pentru persoane fizice dobanda este de pana la 7.50 la suta pe an iar pentru persoane juridice de pana la 6, 50 la suta pe an. Acest instrument de economisire este nominal si poate fi rascumparat inainte de scadenta la pretul cotat de banca in ziua respectiva, ceea ce confera lichiditate suplimentara comparativ cu produsele clasice. In plus pentru persoane fizice retragerea chiar si in numerar a sumelor rezultate din acest instrument nu se comisioneaza. BCR a majorat dobanda la contul de economii – Maxicont, la care, in cazul sumelor de peste 5.000 (RON), bonifica 4,50 la suta. Acest instrument confera o flexibilitate sporita din punct de vedere al retragerilor si depunerilor de fonduri. In concordanta cu evolutia ratelor dobanzilor pe piata financiar bancara internationala pentru depozitele in valuta constituite de populatie si de agenti economici, BCR a majorat ratele dobanzilor la depozitele constituite incepand cu data de 1 martie dupa cum urmeaza: 0,5 la suta la euro si dolar pentru depozitele la vedere, 3,25 la suta – dolari, trei la suta – euro la depozitele a trei luni, 3,5 la suta – dolari si 3,1 la suta pentru depozitele la sase luni. La depozitele constituite la un an, noile dobanzi vor fie de patru la suta si 3,5 la suta, la cele cu plata la scadenta, si 3,8 la suta – dolar, 3,25 la suta – euro, pentru depozitele cu plata lunara. In cazul contului de economii valuta – Maxicont, BCR practica urmatoarele dobanzi: 1,5 la suta – conturile cu transa in dolari intre 250 inclusiv si 500 inclusiv, 1,25 la suta in euro – transa intre 500 exclusiv si 1.000 inclusiv, respectiv doi la suta la dolari si euro pentru conturile cu transa de peste 1.000. BCR introduce, tot de la 1 martie 2006, pentru persoanele juridice, posibilitatea constituirii de depozite la termen cu plata dobanzii la scadenta, in euro si dolari, pe o perioada de o luna sau noua luni. Dobanda – fixa pe toata durata constituirii depozitului – este pentru termen de o luna de 2,50 la suta pe an pentru euro si 2,75 la suta anual pentru dolari, iar in cazul depozitelor la noua luni – 3,25 la suta pe an pentru euro si 3,75 la suta pe an pentru dolari.

Banca Comerciala Romana este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste noua miliarde de euro. Banca are in prezent 375 sucursale si agentii in intreaga tara, avand unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *