Stiri si noutati

BCR reduce, de astazi, dobanzile la creditele in lei

BCR reduce de astazi dobanzile pentru toate tipurile de credite in lei destinate populatiei cu pana la 3 puncte procentuale, cu exceptia creditelor ipotecare.

Creditele pentru persoane juridice vor scadea cu pana la 2 puncte procentuale. Astfel, dobanda la creditele pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata si pentru nevoi personale va fi de 23,9% pe termen scurt si de 24,9% pe termen mediu si lung. La creditele pentru imobile (creditul punte, creditul pentru reparatii, modernizari, consolidari si extinderi de locuinta si/sau viabilizare; creditul imobiliar pentru reparatii, modernizari, extinderi locuinte si/sau cumparare, construirea de locuinte/case de vacanta, cumpararea de terenuri aflate in intravilan), dobanda scade la 21%/an. BCR da o veste buna si depunatorilor, pentru ca dobanzile pe care le plateste banca vor ramane la acelasi nivel.

La creditele de nevoi personale garantate cu garantii reale, de maximum 20.000 euro, dobanda este de 19%/an, in cazul creditelor pe termen scurt, si de 20%/an, in cazul creditelor pe termen mediu si lung. BCR reduce dobanda si la cardurile de credit, care va fi de 28%/an. De asemenea, dobanzile aplicate la conturile de card de debit in lei pentru salarii cu descoperire de cont scad la 24%/an. In cazul creditelor cu dobanda fixa, aceasta variaza intre 18% si 22,9%, in functie de termenul pe care se acorda imprumutul. (A.P.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *