Stiri si noutati

BCR va fi listata la Bursa in trei ani de la preluare

Actiunile BCR vor fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, in maximum trei ani de la preluare, prin listare directa sau oferta publica, dar participatia Erste Bank nu va trebui sa scada sub pragul de 50% plus o actiune din capitalul social, potrivit contractului de privatizare. Legislatia romaneasca prevede ca admiterea la tranzactionare pe o piata reglementata a valorilor mobiliare se poate realiza pe baza unei cereri adresate Bursei de Valori, dupa publicarea unui prospect aprobat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
Admiterea la Bursa se poate realiza si in urma derularii unei oferte publice, aceasta fiind considerata ca initiata la data la care se va publica anuntul de oferta. Contractul de privatizare prevede ca BCR va oferi, prin majorare de capital, actiuni nou emise din aceeasi clasa ca si cele achizitionate de Erste.
Altenativ, Erste poate alege sa sustina oferta publica prin vanzarea unei parti din actiunile proprii. In schimb, banca austriaca nu va subscrie nici una dintre actiunile nou emise cu ocazia posibilei majorari a capitalului social realizata in scopul ofertei.
Daca actiunile care fac obiectul ofertei nu sunt subscrise de un numar suficient de cumparatori sau listarea, respectiv oferta publica nu se realizeaza, obligatiile Erste nu vor fi considerate incalcate.
Banca austriaca va initia o noua oferta publica in termen de un an de la data esecului listarii sau ofertei publice. Conform contractului, AVAS nu va avea nici un fel de obligatii si nu va raspunde in legatura cu listarea, oferta publica sau modul in care cumparatorul isi asuma obligatiile asumate.

Sursa: Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *