Stiri si noutati

BCR va plati salariile otelarilor

Arpad Dobre

Pentru a capta bunavointa si rabdarea muncitorilor de la Combinatul Siderurgic Resita (CSR), managerii Noble Ventures au anuntat ieri ca vor plati o transa reprezentand 75% din valoarea salariilor pe luna mai, urmand ca in momentul obtinerii, de la BCR, a creditului necesar pentru repornirea combinatului, sa achite si salariile restante. Creditul, in valoare de 15 milioane de dolari, urma sa devina operabil de la 1 iunie a.c., dar BCR a respins documentatia inaintata de Noble Ventures, invocind, in principal, faptul ca anumite bunuri imobiliare cu care s-a gajat imprumutul nu mai erau in proprietatea CSR.

La inceputul lunii mai, angajatii CSR au fost trimisi in somaj tehnic, cu promisiunea ca-si vor relua activitatea la 1 iunie. Pentru ca banca a refuzat eliberarea creditului, acest lucru nu a mai fost posibil.

Printr-un comunicat remis ieri, conducerea CSR anticipeaza ca imprumutul va fi obtinut in saptamanile urmatoare si, ca atare, cere angajatilor intelegere fata de "momentele delicate prin care trece societatea".

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *