Stiri si noutati

Bechtel ameninta ca va concedia o parte din angajatii la Autostrada Transilvania

Bechtel a anuntat ieri ca activitatile de constructie a autostrazii Brasov-Bors au fost reduse ca urmare a platilor insuficiente efectuate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR). "Se asteapta ca aceasta reducere a activitatilor de constructie sa afecteze aproximativ 35% din cei 685 de angajati romani, ale caror contracte individuale de munca vor fi suspendate. Pe durata suspendarii, angajatii vor continua sa primeasca 75% din salariul de baza", se afirma intr-un comunicat al Bechtel, citat de Mediafax.

Compania informeaza ca a notificat 21 de furnizori si subcontractori despre suspendarea lucrarilor, intrucat nu poate asigura plata pentru serviciile acestora.

Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat, in mai multe randuri, ca bugetul pentru proiectul de constructie a autostrazii aferent anului 2005 va fi redus cu circa 100 milioane de dolari.

Totodata, CNADNR are datorii de 70-80 milioane de dolari catre Bechtel pentru lucrarile efectuate si neachitate, pentru care compania americana ar putea percepe penalitati de intarziere de circa doua milioane de dolari, potrivit lui Borbely. (C.S.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *