Stiri si noutati

Bechtel: Contractul de construire a Autostrazii Brasov-Bors nu poate fi incalcat

Modificarea bugetului pentru Autostrada Transilvania nu poate amenda contractul de executie a lucrarilor si nici obligatiile partilor, apreciaza reprezentantii Bechtel International, dupa ce premierul Tariceanu a afirmat ca prioritar pentru Romania este coridorul IV paneuropean.

"Lucrarile la proiectul Autostrada Transilvania continua. In discutiile cu clientul nostru, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, am convenit sa stabilim programul din 2005 dupa finalizarea procesului de rectificare a bugetului national. Este important de precizat ca bugetul nu poate amenda contractul sau obligatiile partilor. Vom continua sa ne respectam obligatiile si ne asteptam ca si clientul nostru sa faca acelasi lucru", afirma reprezentantii Bechtel, intr-o declaratie remisa Mediafax.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, joi, ca proiectul convenit de fostul guvern cu Bechtel va fi finantat in functie de fondurile disponibile care vor ramane la dispozitia statului, dupa alocarea sumelor necesare proiectului privind coridorul IV paneuropean.

Primul-ministru a mai spus ca executia Autostrazii Brasov-Bors nu reprezinta o prioritate si ca Romania nu-si poate permite, in acest moment, sa construiasca simultan doua autostrazi. "Principala prioritate in domeniul infrastructurii de transport a Romaniei, ca viitor stat membru al UE, este coridorul IV paneuropean pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu-Lugoj-Arad-Timisoara, si nu Autostrada Brasov-Bors, a aratat Tariceanu.

Bechtel International construieste Autostrada Transilvania in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde de euro, incheiat sub mandatul fostului guvern. Autostrada va avea o lungime de 415 km, patru benzi, si va face legatura intre Brasov si Oradea. Finalizarea lucrarilor este programata pentru anul 2012. (M. Dan)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *