Stiri si noutati

BERD si IFC au devenit actionari la Banc Post

Actionarii Banc Post au aprobat, luni, conversia in actiuni a doua imprumuturi de cate opt milioane dolari de la BERD si IFC, iar institutiile internationale au preluat fiecare un pachet de 7,28% din capitalul bancii, a declarat, ieri, presedintele Banc Post, Elena Petculescu, informeaza Mediafax.

Conversia creditelor, contractate de banca in 1998, face parte dintr-o operatiune de majorare a capitalului cu 26 milioane dolari, in cadrul careia actionarii actuali vor putea subscrie titluri de 10 milioane dolari. In urmatoarele 30 de zile se va derula perioada de subscriere pentru titlurile in valoare de 10 milioane dolari, iar actiunile ramase vor putea fi achizitionate intr-o a doua etapa, de 14 zile.

Pachetul majoritar de actiuni este detinut de EFG Eurobank Ergasias, care si-a majorat de curand participatia pana la 58,59%.

30% din capital se afla in proprietatea celor cinci societati de investitii financiare (SIF), in pachete egale. De asemenea, salariatii bancii controleaza 2,66% din actiuni.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *