Stiri si noutati

BERD va asigura finantarea tronsonului Cernavoda-Constanta de pe Coridorul IV

Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) va incheia un acord de finantare a constructiei centurii municipiului Constanta, in valoare de 145 milioane de euro, cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltarea (BERD), a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre.
"Guvernul a aprobat ieri (nr miercuri) memorandumul de incepere a negocierilor, si, cel mai probabil, pe 15 noiembrie se va incheia contractul de finantare a centurii Constanta", a spus Gheorghe Dobre.
Lucrarile vor incepe in luna noiembrie 2006, vor dura circa 12 luni si fac parte din Coridorul IV de Transport European. Din cele 145 milioane de euro, 45 milioane euro vor fi folosite la reconstructia celor sase poduri si 92 sectoare de drum care au avut de suferit din cauza inundatiilor care au afectat judetul Constanta.
Aflat pe acelasi coridor, tronsonul sase al autostrazii Bucuresti-Constanta, de la Cernavoda la Constanta, ar putea fi finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI).
"Suntem in negocieri cu BEI pentru a obtine finantarea tronsonului Cernavoda – Constanta de circa 52 de kilometri, lucrarile urmand sa dureze circa trei ani", a spus Gheorghe Dobre.
Ministrul a explicat ca din cele peste 340 milioane de euro necesare, circa 187, 5 milioane de euro ar putea fi obtinute de la BEI, in timp ce din fondurile de coeziune ale Uniunii Europeane ar putea fi asigurate celelalte 152,7 milioane de euro.
Cele doua lucrari vor crea circa 2.000 locuri de munca. "Prin intermediul acestor sume vom reusi sa asiguram finantare pentru finalizarea tronsonului Bucuresti-Constanta de pe Coridorul IV", a explicat ministrul Dobre

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *