Stiri si noutati

Biroul consilierului economic din cadrul misiunilor diplomatice ale Rom?niei in strainatate va functiona in administrarea MEC

Biroul consilierului economic din cadrul misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate va functiona, incepand cu data de 1 ianuarie 2006, in administrarea Ministerului Economiei si Comertului, stabileste o hotarare a Guvernului aprobata in sedinta din data de 14 iulie.

De asemenea, incepand cu anul 2006, cheltuielile de organizare, functionare si intretinere a Biroului consilierului economic din cadrul misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate vor fi prevazute anual in bugetul Ministerului Economiei si Comertului.

Pana in prezent, cheltuielile de functionare si de intretinere aferente personalului din serviciul exterior cu atributii in domeniul economic si comercial erau suportate de la bugetul de stat, prin bugetul MAE, conform HG nr. 100/2004 privind organizarea si functionarea MAE.

Intrucat Departamentul de Comert Exterior nu mai functioneaza in structura Ministerului Afacerilor Externe din anul 2002, fiind in subordinea Ministerului Economiei si Comertului incepand cu anul 2003, art. 20 din HG nr. 100/2004 se abroga.

Pentru o gestionare cat mai eficienta a cheltuielilor aferente activitatii de reprezentare economica externa, actul normativ adoptat prevede separarea bugetelor de cheltuieli ale celor doua ministere, pe anul 2006, pentru personalul trimis in misiune permanenta de MEC in cadrul misiunilor diplomatice.

Ministerul Finantelor publice va fundamenta bugetele MEC si MAE, conform protocolului comun de colaborare incheiat intre cele doua ministere, care vizeaza: reglementarea modulului de functionare a Biroului consilierul economic; clarificarea mecanismelor de comunicare si fluidizarea schimbului de informatii; asigurarea unei structuri unitare de promovare economica a Romaniei pe plan extern.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *