Stiri si noutati

BNR apreciaza ca investitiile vor cunoaste un trend ascendent in luna august

Efortul investitional se va extinde si in luna august, releva un sondaj de conjunctura realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR). 

 Potrivit sondajului BNR, realizat pe un esantion national de peste 420 unitati industriale si de constructii, luna august va consemna noi acumulari de capital (sold conjunctural: +31 la suta), in conditiile in care 36 de procente din numarul respondentilor au optat pentru varianta optimista de raspuns. 56 la suta dintre managerii intervievati nu intrevad modificarea volumului de investitii.

Efortul investitional va fi mai accentuat indeosebi in industria mijloacelor de transport; industria extractiva; productia, transportul si distributia energiei electrice, termice, a gazelor si a apei
calde; industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui si tratare a combustibililor nucleari (solduri conjuncturale pozitive cuprinse intre 37 si 75 la suta), mentioneaza sondajul BNR.

Activitatea de investitii se va restrange mai ales in industria textila, de confectii, pielarie si incaltaminte, dar si in industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou, echipamente, aparate de radio, televiziune si comunicatii, aparatura si instrumente medicale, de precizie, optica si ceasornicarie (solduri conjuncturale de -16 si respectiv -14 la suta).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *