Stiri si noutati

BRD a acordat Rompetrol Rafinare o facilitate de credit de 65 milioane dolari

Rompetrol Rafinare, cea mai importanta companie membra a Grupului Rompetrol, a obtinut de la BRD – Groupe Société Générale o facilitate de credit in valoare de 65 de milioane de dolari, care va inlocui facilitatea de 45 de milioane de dolari, valabila pana la sfarsitul lunii noiembrie 2005.
Creditul va fi folosit de rafinarie pentru importul de materii prime. Noua facilitate de plata este mult mai flexibila, cu multiple posibilitati si termene de rambursare, urmand sa raspunda mai bine cerintelor de aprovizionare ale Rompetrol Rafinare.
Grupul Rompetrol NV este cel mai mare grup industrial romanesc privat, cu majoritatea operatiunilor si activelor in Romania si Europa de Sud-Est. Principalele activitati ale Grupului sunt in domeniile rafinare si marketing/vanzare de produse petroliere, cu interese adiacente in explorare, productie si alte servicii pentru industria petroliera cum ar fi foraj, constructii, transporturi, s.a. Grupul are peste 7.700 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de 1,61 miliarde dolari in 2004, urmarind sa devina una dintre cele mai mari companii petroliere integrate din regiune si sa obtina o pozitie puternica in bazinul Marii Negre.
BRD este a doua banca din Romania, cu active ce depasesc 5,2 miliarde euro. Banca are peste 1,7 milioane clienti si opereaza o retea de peste 290 de unitati. BRD-Groupe Société Générale are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB (2,5 miliarde EUR la sfarsitul lunii octombrie 2005).

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *