Stiri si noutati

BRD anunta modificari de dob?nzi la depozitele in lei

BRD a redus, incepand de joi, nivelul ratelor dobanzilor la creditele in lei destinate persoanelor fizice, precizeaza un comunicat al bancii, remis Rompres.

La creditul Habitat Ipotecar, pentru cumpararea, constructie sau modernizare, dobanda este de indexabila, calculandu-se BUBOR la trei luni plus 130 pb pentru lei, Euribor/Libor plus 700 pb pentru euro/dolar. Creditul se ofera pe o perioada de 2-25 ani. Creditul ipotecar in sistem ANL se ofera numai in euro, dobanda se calculeaza Euribor la trei luni plus 750 pb, iar perioada de creditare este intre 2-20 ani.

Creditele imobiliare, Habitat Plus/Primo Plus, au o dobanda la lei, pentru achizitie, constructie, dobanda este de fixa 10,5 la suta, iar perioada de creditare este de 10-22 ani. Creditul pentru cumpararea, constructie, etc, cu dobanda indexabila, se ofera atat in lei, cat si in valuta, perioada de creditare este de 2-25 ani dobanzile fiind de Bubor la trei luni plus 200 pb pentru lei, respectiv Euribor/Libor plus 750 pb.

La creditele pentru modernizare de locuinte, dobanda este indexabila, calculandu-se la fel ca si la cele pentru cumparare, dar perioada de creditare variaza de la 2-10 ani pentru lei, la 2-7 ani pentru valuta.

Pentru conturile curente si conturile posesorilor de carduri, dobanda in lei, dolari sau euro este de 0,25 la suta, iar in cazul conturilor in dolari sau euro, suma minima necesara in cont este 500 unitati.

Contul de economii Autcont cu dobanda fixa, are o dobanda de 6,75 la lei (pentru capitalizare trimestriala), de doi la suta la dolari, si de trei la suta la euro, suma minima din cont fiind de 500 RON, 700 dolari, respectiv 400 euro.

Pentru depozitul la termen Standard in lei , dobanda este de 6,5 la suta la o luna si doua luni, de 6,75 la suta la trei si sase luni si de 7,25 la suta la noua luni si un an. Dobanda la dolari pentru depozitul Standard este de doi la suta la o luna, de 2,3 la suta la sase luni si de 2,5 la suta un an, iar la euro euro este dobanda este de 2,5 la suta la o luna. de 3,3 la suta la sase luni si de 3,5 la suta la un an./

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *