Stiri si noutati

BRD isi extinde activitatea in "private banking"

La Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) BRD – Groupe Societe Generale, desfasurata la data de 26 aprilie 2004, au participat actionari reprezentand 90,81 % din capitalul social al bancii. Participantii au dezbatut si aprobat: rezultatele reevaluarii imobilizarilor corporale la data de 31 decembrie 2003, in suma de 1.354 miliarde lei, efectuata in baza Hotararii Guvernului nr. 1553/2003 privind reevaluarea imobilizarilor corporale si stabilirea valorii de intrare a mijloacelor fixe.

De asemenea, au fost dezbatute si aprobate situatiile financiare ale BRD pe anul 2003, respectiv bilantul, contul de profit si pierdere, situatia modificarii capitalurilor proprii, situatia fluxurilor de trezorerie, politicile contabile si notele explicative, pe baza raportului administratorilor pentru exercitiul financiar al anului 2003 si opiniei auditorului financiar asupra situatiilor financiare ale BRD pe anul 2003. Adunarea Generala a Actionarilor BRD a aprobat, totodata, repartizarea profitului in suma de 2.357 miliarde de lei.

De asemenea, s-au dezbatut si aprobat: descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2003; bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2004 si Programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2004; remuneratia cuvenita membrilor Consiliului de Administratie, pentru exercitiul financiar al anului 2004, la nivelul de 850 euro/luna (suma bruta, echivalent lei). AGA Extraordinara a avut pe ordinea de zi si a aprobat: modificarea obiectului de activitate al Bancii si modificarea si completarea Actului Constitutiv al BRD.

BRD a deschis o noua unitate in Capitala

BRD – GSG a deschis o noua unitate, cea de-a 30-a din Bucuresti, pe strada Gheorghe Moceanu nr. 2-4, prima unitate dedicata activitatii de private banking. Deschiderea noii agentii se sprijina pe experienta actionarului majoritar al BRD, Grupul Societe Generale, a carui structura specializata, SG Private Banking, ofera, de peste o suta de ani, servicii complete si personalizate de gestionare de patrimoniu.

SIF Banat-Crisana a cumparat obligatiuni BRD

Societatea de Investitii Financiare (SIF) Banat-Crisana a achizitionat 4.000 de obligatiuni emise de BRD-Groupe Societe Generale cu o valoare nominala de 25 milioane lei, valoarea tranzactiei fiind 100 miliarde lei, informeaza SIF. BRD a lansat, in data de 8 aprilie, prin intermediul sistemului electronic al Bursei de Valori Bucuresti, o emisiune de obligatiuni in valoare de 500 de miliarde de lei (circa 12,2 milioane euro) cu maturitate de trei ani. Oficialii bancii au afirmat ca, prin aceasta operatiune, urmaresc dezvoltarea pietei obligatiunilor, pentru a oferi in viitor disponibilitatea atragerii unor resurse pe termen lung. Emisiunea a fost lansata prin intermediul filialei BRD Securities si urma sa se incheie in data de 29 aprilie. Interesul investitorilor pentru acest tip de instrument de economisire a avut ca efect subscrierea integrala a ofertei in numai patru zile de la data lansarii. BRD a emis 20.000 obligatiuni, cu o valoarea nominala de 25 de milioane de lei/titlu. Obligatiunile au fost rezervate in proportie de 30% persoanelor fizice, diferenta fiind destinata persoanelor juridice.

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *