Stiri si noutati

British Airways isi reia majoritatea zborurilor

“”>La o zi dupa ce politia britanica a descoperit un complot care viza doborarea, prin detonarea unor bombe plasate la bord, a mai multor avioane care zburau intre Marea Britanie si SUA, compania aeriana British Airways a anuntat vineri ca va relua majoritatea zborurilor sale pe distante scurte cu plecarea de pe aeroportul international Londra-Heathrow, informeaza Reuters.
‘Aproximativ 70 la suta din zborurile pe distante scurte si cele pe rutele interne, cu plecare si sosire pe aeroportul Londra- Heathrow, vor fi reluate’, a informat British Airways, a treia companie aeriana din Europa. Joi, in urma cresterii masurilor de securitate dupa dejucarea atentatelor, BA a anuntat anularea tuturor zborurilor sale pe rutele interne si europene.
In cazul zborurilor pe distante lungi, BA a apreciat ca toate zborurile de acest fel cu plecarea de pe aeroportul Londra-Gatwick vor fi operationale, ca si zborurile pe distante lungi cu plecarea de pe Londra- Heathrow, cu exceptia a sase zboruri cu destinatia SUA, trei spre aeroportul Kennedy din New York, si cate unul spre Washington, Los Angeles si San Francisco.
Cu toate acestea, companie aeriana britanica i-a informat pe pasageri ca ar putea sa se confrunte cu intarzieri la aeroporturi, avand in vedere masurile de securitate sporite introduse joi la toate aeroporturile din Marea Britanie. Companiile aeriene care opereaza de pe Londra- Heathrow au decis sa interzica pasagerilor accesul cu bagaje de mana la bordul avioanelor.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *