Stiri si noutati

BRM – Diferente de pret de 17, 24 la suta in termeni reali

La Bursa Romana de Marfuri /BRM/ s-au inregistrat diferente favorabile de pret de 17,24 la suta, in termeni reali, obtinute pentru ordonatorii Bursei, in a treia saptamana a lunii august, potrivit unui comunicat de presa emis de BRM.

Valoarea celor 20 de proceduri de achizitie si vanzare organizate in ringul BRM, in perioada 15 – 19 august 2005, a atins cifra de 6 milioane de dolari. Recordul lunii august a fost inregistrat in privinta valorii diferentelor favorabile de pret (calculate ca diferenta dintre pretul de pornire si valoarea de adjudecare a licitatiei). Ordonatorii BRM au obtinut in medie o imbunatatire de pret de 17,24 la suta fata de pretul de pornire, respectiv 1,24 milioane de dolari.

Autoritatile contractante pentru care BRM a organizat cele mai importante proceduri, din punctul de vedere al valorii tranzactiilor au fost, in ordine descrescatoare, companiile CNCF CFR SA, CFR GEVARO, CFR Calatorii, CFR Marfa, Autoritatea Rutiera Romana, Regia Autonoma de Transport Bucuresti, Baza de aprovizionare Floresti a companiei Petrom, RA ROMATSA etc.

Printre marfurile si serviciile care au contribuit la cresterea valorii tranzactiilor in ringul BRM se numara motorina, materialul lemnos si cheresteaua, un program informatic de evidenta a personalului, materialele de vopsire si diluantii, componente de tehnica de calcul, etc.

In teritoriu, ringurile BRM au gazduit proceduri de achizitii in valoare totala de peste 610.000 dolari, inregistrand diferente favorabile pentru ordonatori de aproximativ 115.000 dolari.

In topul BRM, pe primul loc a fost terminalul BRM Craiova, care prin numai doua proceduri de achizitie de motorina si transformatoare electrice, a tranzactionat aproximativ 200.000 dolari si a obtinut pentru autoritatile contractante imbunatatiri de pret de 18,22 la suta. Au urmat in topul terminalelor BRM punctele de lucru de la Iasi, cu tranzactii de peste 150.000 dolari, Constanta, cu o valoare a contractelor adjudecate de peste 100.000 dolari, Cluj Napoca, Galati, Brasov, Prahova, Alexandria.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *