Stiri si noutati

BT lanseaza prima emisiune de obligatiuni convertibile de pe piata

Banca Transilvania (BT) va primi de la Banca Mondiala, in urma unui acord semnat luni, un imprumut de 20 miloane dolari, reprezentand prima emisiune de obligatiuni convertibile ce urmeaza sa fie emise de BT.

Totodata, Banca Mondiala a mai acordat o linie de credit de 20 milione euro pentru acordarea de credite ipotecare. Acordul a fost semnat de directorul general al BM, Robert Rekkers, si de sefa Misiunii IFC in Romania, Ana-Maria Mihaescu.

"Prin acest imprumut vom pregati prima emisiune de obligatiuni convertibile din Romania, cu o valoare totala de 25 milione dolari, din care IFC va subscrie 20 milioane dolari", a declarat directorul general al BT, Robert Rekkers.

Obligatiunile vor intra pe piata in a doua jumatate a anului 2005, iar prima ocazie de convertire va fi la 16 luni de la emisiune.

"Este prima emisiune de obligatiuni convertibile de pe piata in prezent si va ajuta BT sa-si mentina pozitia pe piata de capital", a declarat sefa Misiunii IFC in Romania, Ana-Maria Mihaescu.

Referitor la creditele ipotecare, Rekkers a declarat ca, in aceasta vara, va fi lansat un nou tip de credit ipotecar, care va fi unul atractiv. Pana in prezent, in Romania, un numar de 8.200 de familii au accesat credite ipotecare de la BT. Banca Transilvania detine o cota de piata de noua-zece la suta, are 2.400 de angajati si peste 150 unitati bancare.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *