Stiri si noutati

Bugetele MAI si MEC au fost votate de comisiile reunite

Comisiile reunite pentru buget finante si banci din Senat si Camera Deputatilor au votat joi bugetele Ministerului Economie si Comertului (MEC) si pe cel al Ministerului Administratie si Internelor (MAI).
            Astfel, Ministerul Administratie si Internelor va primi, in 2006, 5,6 miliarde RON (5.618.854 mii lei) in crestere fata de sumele alocate in anul 2005 (4,7 miliarde RON, respectiv 4.775.693 mii lei vechi).
            In ce priveste bugetul Ministerului Economiei si Comertului pe anul 2006 (1,073 miliarde RON (1.073.380 mii lei vechi), acesta va fi este mai mic fata de cel din 2005, mai ales in ce priveste sumele alocate sectorului resurselor minerale unde diminuarea este cu 30% comparativ cu anul precedent.
            In cadrul dezbaterilor, reprezentantul PSD, Iulian Iancu, a adus un amendament prin care solicita o crestere a fondurilor pentru stimularea exportului cu 47 milioane lei RON, amendament care a fost respins.
            "Sunt de acord ca stimularea exportului este un domeniu prioritar. Eximbank este capitalizata tocmai pentru sustinerea exporturilor", a declarat in replica ministrul finantelor publice, Sebastian Vladescu.
            Comisiile reunite urmeaza sa voteze in continuare bugetele ministerelor Agriculturii, Apararii Nationale, Transporturilor, dupa ce in prima parte a zilei si in cursul dupa-amiezii au dezbatut peste 200 de amendamente din cele 680 formulate la legea bugetului privind bugetul pentru Cancelaria Primului Ministru, Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii, Consiliul National al Audiovizualului, Curtea de Conturi, Camera Deputatilor etc.
            In prima parte a zilei, au fost admise mai multe amendamente intre care si cel care prevede diminuarea fondurilor alocate Camerei Deputatilor pentru 2006 de la la 197.620 mii lei la 177.620 mii lei, diferenta de 200 miliarde lei urmand a fi alocata Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *