Stiri si noutati

Bulgaria nu a ajuns la un acord cu FMI-ul

Guvernul bulgar a anuntat, miercuri, ca nu a reusit sa ajunga la un acord cu delegatia Fondului Monetar International (IMF), in legatura cu parametrii proiectului de bugetul pe 2006, informeaza BTA.
Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa comuna a ministrului bulgar de Finante, Plamen Oresharski si a sefului delegatiei FMI, Hans Flickenschild, la sfarsitul a doua zile de negocieri prilejuite de revizuirea acordului de tara semnat de Bulgaria si FMI.
Principalele doua puncte de dezacord sunt surplus bugetar si nivelul de crestere al creditului. Cu toate acestea guvernul de la Sofia a reusit sa ajunga la o intelegere cu FMI in privinta modificarilor aduse structurii de buget si cu privire la intervalul de timp al implementarii acestor modificari.
Delegatia FMI s-a declarat preocupata de cresterea deficitului decont curent al Bulgariei, insa Hans Flickenschild a tinut sa precizeze ca acordul de tara dintre Bulgaria si FMI nu este in pericol. Discutiile vor continua si in decembrie 2005 sau ianuarie 2006, cand va sosi viitoarea delegatie FMI la Sofia

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *