Stiri si noutati

Calin Popescu-Tariceanu: Nu vor exista influente politice in privatizarea BCR

Premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a asigurat, in cadrul unei intrevederi avute vineri, pe presedintele bancii franceze BNP Paribas, Michel Pebereau, de faptul ca nu vor exista influente politice in procesul de privatizare a Bancii Comerciale Romane.

BNP Paribas este una dintre bancile interesate de privatizarea BCR.

 "Ca prim-ministru, va incredintez ca nu vor exista ingerinte politice in privatizarea Bancii Comerciale Romane. Ceea ce ne intereseaza este ca BCR sa fie preluata de un actor strategic si, totodata, sa maximizam pretul obtinut in schimbul preluarii pachetului majoritar de actiuni", a spus premierul, dupa cum informeaza Biroul de presa al Guvernului.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a aratat ca succesul companiei Renault in Romania, precum si celelalte investitii de succes ale companiilor franceze constituie argumente incurajatoare pentru banca BNP Paribas.

In timpul discutiilor, presedintele bancii franceze a afirmat ca strategia de privatizare a BCR, aprobata recent de Guvern, este foarte buna. Michel Pebereau a spus ca apreciaza, in mod special, accelerarea procesului de privatizare a Bancii Comerciale Romane. 

 Michel Pebereau a afirmat ca, in situatia in care va prelua pachetul majoritar la BCR, banca franceza BNP Paribas este interesata sa creeze o platforma de extindere in regiune.

Guvernul a aprobat in sedinta din 26 mai strategia de privatizare a BCR. Documentul prevede vanzarea catre un investitor strategic a unui pachet de 50 la suta plus o actiune din capitalul social total al BCR. Vanzarea se va face prin negociere, cu selectie de oferte, iar procedura de selectie va fi transparenta, deschisa si competitiva, bazata pe practicile internationale in materie.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *