Stiri si noutati

Capitalul social al UniCredit Leasing a fost majorat cu sapte milioane euro

UniCredit Leasing Romania SA si-a majorat capitalul social cu sapte milioane de euro, printr-un aport in numerar al actionarului principal, Grupul UniCredit.

Astfel, capitalul social al UniCredit Leasing Romania SA a atins 15 milioane de euro, cel mai mare capital social al unei societati de leasing din Romania, informeaza banca.

UniCredit Leasing Romania SA a dezvoltat si o retea teritoriala nationala prin deschiderea a 12 birouri in orasele Arad, Bacau, Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

UniCredit Leasing Romania ofera finantare pe termen mediu si lung pentru echipamente industriale, autovehicule, leasing imobiliar si leasing tip "sale and lease back" (vanzare cu pact de rascumparare prin leasing). Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing Romania in selectarea utilizatorilor se numara fezabilitatea proiectului investitional si experienta profesionala a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing Romania include mari societati multinationale, institutii publice, consilii locale sau intreprinderi mici si mijlocii care isi dezvolta afacerile pe baza finantarilor oferite de UniCredit Leasing Romania in ultimii zece ani.

Societatea UniCredit Leasing Romania este membru fondator al Asociatiei de Leasing Bancar, o organizatie profesionala infiintata in 2004 care reuneste noua dintre societatile de leasing afiliate bancilor si care detine o cota de circa 50 la suta din piata de leasing din Romania.

UniCredit Leasing Romania SA este prima societate de leasing din Romania, inmatriculata inca din 1994, sub numele de Romlease. Actionar majoritar UniCredit Leasing este Grupul UniCredit, care detine si Locat Leasing, cea mai mare societate de profil din Italia din punct de vedere al cotei de piata. Grupul UniCredit mai este prezent in Romania si prin intermediul bancii UniCredit, cat si prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializata in servicii operationale bancare.

Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante institutii financiare europene cu o valoare de piata de circa 30 miliarde euro si active totale de peste 265 miliarde euro. Grupul UniCredit are o retea de peste 4.600 de sucursale si circa 70.000 de angajati in intreaga lume si este lider recunoscut in regiunea Europei Centrale si de Est.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *