Stiri si noutati

Casele sinistratilor din Banat nu pot fi finalizate la termen, sustin constructorii

Reprezentantii societatilor din constructii ne-au declarat ca reconstructia locuintelor distruse de inundatii din judetul Timis ar putea sa nu fie finalizata la termenul stabilit. "Daca tinem cont ca este trecut de jumatatea lunii septembrie, nu cred ca vor fi finalizate casele din judetul Timis. Chiar daca se utilizeaza tehnologia de constructie a caselor pe schelet metalic, nu se pot finaliza toate casele. Ce se va intampla cu cei carora nu li se vor finaliza casele pana la data de 30 noiembrie? Poate inainte de 1989 s-ar fi putut construi aceste case", ne-a spus Adriana Iftimie, director executiv al Patronatului Societatilor din Constructii.

Peste 100 de case sunt nedemolate

Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, declara, la sfarsitul saptamanii trecute, ca alte aproximativ 120 de locuinte, in zonele afectate de inundatii, care nu mai prezinta siguranta vor fi demolate si reconstruite din temelii, pe langa cele 709 stabilite la prima evaluare. "Pana acum, ANL a contractat doar 550 de case, la care se mai adauga 78, printr-un program al CJ Timis", a afirmat Constantin Ostaficiuc, citat de Mediafax.

ANL garanteaza ca termenul va fi respectat

In replica, directorul general al Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), Gheorghe Popescu, spune ca vor fi contractate toate casele la timp. "Am reziliat contractul cu o firma, dar casele din Timis vor fi finalizate la termen", ne-a dat asigurari seful ANL. In completare, ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, ne-a declarat ca pana la data de 30 septembrie, in zonele afectate de inundatii din Banat vor fi predate 200 de case. "Daca vor exista intarzieri, vom rezilia si alte contracte. Noi ne-am angajat sa construim aceste case in timp util", ne-a spus Borbely.

Pana acum, 64 de locuinte construite prin ANL au fost date in folosinta sinistratilor. (Stefan Etves)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *