Stiri si noutati

CCIB vrea stabilitate economica prin intarirea IMM-urilor

Colaborarea dintre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Patronatul Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii Bucuresti va conduce, pe termen lung, la formarea paturii mijlocii in societate, aceea care creaza stabilitatea unei economii, a precizat marti ?tefan D.Popa, presedintele CCIB.

"Semnarea Protocolului de colaborare intre CCIB si PIPMMB constituie o etapa importanta in activitatea de sustinere concreta a firmelor bucurestene pentru a face fata impactului aderarii la Uniunea Europeana", a spus ?tefan D.Popa.

Protocolul isi propune, in fapt, masuri concrete pentru sustinerea comunitatii de afaceri ca factor de echilibru economic si de crestere la nivel macroeconomic.

Protocolul prevede organizarea de actiuni comune pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial si perfectionare profesionala, construirea si administrarea in comun de baze de date, participarea la proiecte cu finantare interna si internationala.

In prezent, la nivelul UE, aportul IMM-urilor la PIB este de circa 60 la suta, iar 70 la suta din totalul fortei de munca este ocupata in intreprinderile mici si mijlocii.

"Din pacate, in Romania densitatea IMM-urilor la mia de locuitori este de trei ori mai mica, iar gradul de capitalizare al acestora de circa sapte ori mai scazut", a apreciat Corneliu Tanase, presedinte al PIPMMB.

Patronatul a fost infiintat recent ca entitate de sine statatoare, initial fiind o filiala a CNIPMM.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *