Stiri si noutati

CEC crediteaza achizitia de case

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) acorda, incepand de ieri, credite pentru cumpararea, constructia sau modernizarea de locuinte in cuantum de 90% din valoarea acestora.

Diferenta de 10 procente va fi asigurata de solicitant din surse proprii. Dobanda la creditele pentru locuinte este de 34% pe an, iar perioada pentru care poate fi contractat creditul este de maximum 20 de ani. Pentru a putea primi banii, clientii CEC trebuie sa prezinte si acordul incheiat cu persoana care vinde locuinta, in cazul cumpararii, sau devizul – in cazul constructiei sau modernizarii.

De asemenea, pentru achizitionarea de bunuri de folosinta indelungata si cumpararea de autoturisme, creditele acordate de CEC vor acoperi 90% din valoarea rezultata din acordul incheiat intre vinzator si cumparator, daca societatile care comercializeaza aceste produse nu au conventie de lucru si protocol incheiate cu CEC.

Perioada de creditare pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata este cuprinsa intre unu si trei ani, iar pentru autoturisme, de pana la cinci ani. (M.G.)

Sursa Gardianul

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *