Stiri si noutati

CEC lanseaza primele carduri pentru persoane fizice si juridice

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va emite, incepand din 10 decembrie 2005, primele carduri sub sigla MasterCard si Visa, destinate atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, au anuntat, miercuri, reprezentanti ai bancii de economii.
Este vorba despre un card de debit Visa Electron, in lei, pentru persoane fizice, un card sub sigla MasterCard destinat IMM-urilor si persoanelor fizice autorizate si card destinat corporatiilor, sub sigla Visa.
Odata cu lansarea cardurilor, vor fi puse in functiune 136 de ATM-uri, din care 31 in Bucuresti, si 1.000 de POS-uri aflate la ghiseele bancii, din care 71 au fost montate in agentiile din Capitala si comunele limitrofe. CEC detine in acest moment a doua retea de aparate pentru eliberare de numerar din punct de vedere cantitativ, dupa BCR. Echipamentele sunt de ultima generatie, cele mai moderne aflate in acest moment in piata, investitia totala cifrandu-se la 11,7 milioane lei noi (trei milioane de euro).
In cursul anului 2006, CEC isi va extinde reteaua de ATM-uri cu inca 200-250 de aparate, iar pana la sfarsitul primului semestru al anului viitor, se preconizeaza emiterea unui numar de peste 120.000 de carduri. Urmatorul pas va fi lansarea cardurilor de credit, probabil in luna aprilie 2006, precum si a cardurilor prevazute cu microprocesor.
CEC se apropie de finalizarea procesului de restructurare, urmand ca pana la jumatatea anului viitor banca sa fie privatizata. A fost complet reorganizata activitatea bancii, atat la nivel central cat si in teritoriu, a crescut numarul personalului care lucreaza direct cu clientii, concomitent cu reducerea numarului total de salariati cu circa 1400 de persoane.
In perioada urmatoare, vor fi lansate noi produse bancare, in lei si valuta, destinate in mod special IMM-urilor, precum servicii de colectare si distribuire de numerar pentru clientii persoane juridice (produse de cash management), dar si pentru persoane fizice, cum este transferul rapid de bani.
CEC este o banca fondata in anul 1864 si are in prezent un capital social de 149,7 milioane lei noi, active totale de 5.155,8 milioane lei noi si o retea de 1.405 unitati, la nivel national.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *