Stiri si noutati

CEC tinteste primele trei pozitii in topul bancar romanesc

“”>Casa de Economii si Consemnatiuni tinteste pentru urmatorii trei – cinci ani primele trei locuri in topul bancar romanesc, potrivit presedintelui CEC, Eugen Radulescu.
‘Dorim sa ne recastigam cota de piata, iar incheierea privatizarii nu va face decat sa accelereze acest proces’, a explicat Radulescu, prezent marti la un seminar pe probleme bancare.
Valoarea totala a creditelor acordate de banca a crescut de la 600 milioane RON anul trecut, la 2,4 miliarde lei in prezent, cresterea cea mai mare fiind inregistrata in sectorul IMM. Potrivit oficialului CEC, creditele acordate IMM-urilor detin 98 la suta din totalul creditelor acordate persoanelor juridice.
Radulescu a aratat ca procentul creditelor neperformante a scazut semnificativ in ultimii ani. In prezent banca are in portofoliu peste 3,1 milioane clienti, dintre care peste 100.000 sunt persoane juridice, si peste 30.000 carduri emise.
CEC are circa 1.400 unitati, iar personalul a fost redus de la 9.400 persoane in 2005 la 7.200 persoane anul acesta.
In prezent, primele trei banci din Romania – BCR, BRD Groupe Sciete Generale si Raiffeisen – detin aproape 50 la suta din activele totale. CEC se situeaza pe locul sapte cu 4,4 la suta.

Have something to add? Share it in the comments.

Your email address will not be published. Required fields are marked *